روغن زیتون اصل باید یخ بزند یا نزند؟ | تغییرات فیزیکی روغن زیتون پس از یخ زدن
توسط
admin
·
منتشر شده
· بروزرسانی شده
انجماد و یخ زدن روغن زیتون اصل در یخچال؛ شایعه یا واقعیت؟
روغن زیتون یخ زده در یخچال طبیعی
در دنیای مجازی گاها روش های مختلفی برای تشخیص روغن زیتون اصل و طبیعی پیشنهاد میشود.
که قطعا هیچکدام روش معتبری برای تشخیص اصل یا تقلبی بودن روغن زیتون نیست.
برخی رنگ روغن زیتون را بعنوان روش تشخیص پیشنهاد میدهند. (به مقاله رنگ روغن زیتون مراجعه نمایید.)
عده ای دیگر حالت انجماد و یخ زدن روغن زیتون را عامل تشخیص روغن زیتون اصل میدانند.
در این مقاله سعی داریم از دیدگاه تخصصی به این تغییر حالت فیزیکی روغن زیتون بپردازیم.
همانطور که میدانید روغن زیتون طبیعی و فرابکر و بکر از املاح و مواد معدنی ارزشمندی تشکیل شده است.
اگر مواد موجود در روغن زیتون را به صورت هرم تصور نماییم
پایه و اساس این هرم را اسید اولئیک تشکیل میدهد.
اسید اولئیک موجود در روغن زیتون به زبان ساده همان اسید چرب اشباع نشده (چربی مفید) است
که زبانزد خاص و عام در دنیای سلامت شده است.
بیش از ۷۰ درصد روغن زیتون از اسید اولئیک تشکیل شده است.
این اسید چرب دوست داشتنی نسبت به سرما و دماهای زیر ۱۱ درجه سانتیگراد حساس بوده
و سریعا حالت کریستالی به خود گرفته و یخ میزند.
دلیل اصلی انجماد و یخ زدن روغن زیتون نیز وجود همین اسید چرب اشباع نشده است.
از نقطه نظر تخصصی و علمی انجماد و یخ زدن روغن زیتون نمیتواند ملاک تشخیص مناسبی باشد.
همانطور که بارها در مقالات مختلف خدمت شما عزیزان ارائه شد
ملاک تشخیص روغن زیتون اصل آنالیز آزمایشگاهی و انطباق آنالیز با فرمولاسیون اصلی روغن زیتون است.
البته روش های فیزیکی که در مقالات مختلف ارائه شده است نیز بی اهمیت نیستند
ولی راهکار مطمئن تری برای تشخیص نمیتوانند باشند.
معیارهایی مانند رنگ، بو و مزه و یخ زدن روغن زیتون در یخچال و …
تنها حکم عوامل کمکی در تشخیص روغن زیتون اصل را دارند
و به جهت اینکه وقتی روغن زیتون را با روغن های دیگر مخلوط نمایند
همچنان حالت غالب مخلوط حاصله؛ روغن زیتون خواهد بود
چرا که طعم تند و رنگ تیره تری نسبت به روغن های دیگر دارد
بنابراین پیشنهاد میشود حتما ازطریق آنالیز آزمایشگاهی و تهیه فرمولاسیون نسبت به اصل یا تقلبی بودن روغن زیتون اقدام فرمایید.
دو نکته مهم نهایی که درباره یخ زدن روغن زیتون در یخچال یا به صورت طبیعی در فصل زمستان باید گفت:
یخ به علت چگالی کم روی آب شناور میماند اما در مورد روغن زیتون یخ زده اینطور نیست
و روغن یخ زده در ظرف ته نشین میگردد.
آب پس از یخ بستن با افزایش حجم روبرو خواهد شد و از ظرف بیرون خواهد ریخت
اما روغن زیتون یخ زده هیچ افزایش حجمی نخواهد داشت.
برای درک بهتر این موضوع تصاویر زیر را ببینید:
چگالی روغن زیتون یخ زده
عدم تغییر حجم روغن زیتون پس از یخ بستن
خرید و فروش روغن زیتون طارم و رودبار
برچسبها: انجماد روغن زیتونتشخیص روغن زیتون اصلتغییرات فیزیکی روغن زیتون بعد از یخ زدنچرا باید روغن زیتون اصل یخ بزندچگالی روغن زیتون یخ زدهحجم روغن زیتون یخ زدهخرید روغن زیتوندلیل یخ زدن روغن زیتونروش های تشخیص روغن زیتون اصلروغن زیتونروغن زیتون اصلروغن زیتون تقلبیروغن زیتون منجمدروغن زیتون یخ زدهعلت یخ زدن روغن زیتون چیست؟معیارهای تشخیص روغن زیتون اصلیخ زدن روغن زیتونیخ زدن روغن زیتون اصلیخ زدن روغن زیتون در سرمایخ زدن روغن زیتون در یخچال
مطالب مرتبط
۱ دیدگاه
[…] روغن زیتون اصل باید یخ بزند یا نزند؟ | تغییرات فیزیکی رو… […]