تشخیص تقلب روغن زیتون خالص و اصل
روغن زیتون به دلیل خواص و ویژگی های منحصر به فردش از نظر تغذیه ای جایگاه
بسیار بالا و شناخته شده ای را در جوامع مختلف به خود اختصاص داده است.
ولی با توجه به قیمت بالای این محصول همواره مورد تهدید برای انواع تقلبات است
که روش های متعددی از طرف مجمع بین المللی زیتون IOOC، کدکس غذایی و
قوانین اتحادیه ی اروپا برای کنترل خلوص و کیفیت روغن زیتون پیشنهاد شده است.
تجزیه و ترکیب اسید چرب که توسط دستگاه گاز کروماتوگرافی صورت می گیرد
از جمله آسان ترین روش هایی است که اکثرا در کشور ما و مخصوصا در سازمان های
ذیربط برای تایید خلوص و صحت روغن زیتون، جایگاه ویژه ای پیدا کرده است.
هدف اصلی این مطلب بررسی تقلب روغن زیتون با سایر روغن های نباتی و روغن
تفاله ی زیتون است.
تجزیه و ترکیب اسید چرب توسط دستگاه گاز کروماتوگرافی انجام می شود و حدود
استاندارد مشخصی برای اسیدهای چرب روغن زیتون وجود دارد که با استفاده از آن
می توان برای تشخیص تقلب روغن زیتون خالص و سایر روغن های نباتی استفاده کرد.
با توجه به این که در ایران اکثر روغن های زیتون به صورت تصفیه شده ارائه می گردد
لذا به عنوان مبنا روغن زیتون تصفیه شده با درصدهای مختلف روغن های نباتی سویا
کلزا، آفتابگردان و روغن تفاله ی زیتون مخلوط می شوند تا کفایت کاربرد ترکیب اسید
چرب برای تشخیص تقلب روغن زیتون با روغن های نباتی سویا، کلزا، آفتابگردان و
همچنین با روغن تفاله ی زیتون مورد بررسی قرار می گیرد.
منبع: مقاله تشخیص تقلب در روغن زیتون به روش گاز کروماتوگرافی نویسندگان: مریم فهیم دانش و سیده سارا شریعتی
۳ دیدگاه
[…] انواع روغن زیتون و راه تشخیص روغن زیتون اصل از تقلبی در مطالب قبلی آموزش داده […]
[…] تشخیص تقلب روغن زیتون خالص و اصل […]
[…] تشخیص تقلب روغن زیتون خالص و اصل […]