زیتون شور|زیتون تلخ|زیتون شیرین|زیتون ترش
زیتون در انواع طعم و مزه:
زیتون از نظر مزه به انواع مختلفی تقسیم بندی می شود
طعم و مزه زیتون بستگی به نوع فرآوری زیتون دارد
در واقع ذاتا زیتون تلخ است
اما پس از مراحل شیرین کردن و تلخی زدایی زیتون را به طعم های دلخواه در می آورند
زیتون به روش های مختلفی عمل آوری می شود:
-
زیتون شکسته به وسیله آب نمک
-
زیتون شور به وسیله آب نمک ۴۰%
-
زیتون سبز کنسروی به وسیله سدیم هیدروکسید( سود)
-
زیتون سیاه کنسروی به وسیله گلوکانات آهن
زیتون شکسته طعم و مزه نمکی یا شور ندارد
ولی برای تلخی زدایی و نگهداری؛ زیتون شکسته نیاز به نمک ۳ الی ۷ درصد دارد.
و هنگام مصرف باید میزان مصرف چند روز را داخل آب معمولی قرار دهیم
تا نمک و شوری آن کاملا از بین برود و سپس نوش جان نماییم.
برخلاف زیتون شکسته ؛ همانطور که از نام آن پیداست زیتون شور طعم و مزه کاملا شور دارد.
و در تهیه زیتون شور از آب نمک ۴۰% به بالا استفاده می گردد.
از جمله روش های تهیه زیتون بدون استفاده از مواد شیمیایی نیز می توان به
زیتون شور و زیتون شکسته اشاره نمود.
همانطور که گفتیم زیتون به صورت ذاتی تلخ و بد مزه است
ولی سریع ترین روش برای تهیه زیتون شیرین یا طعم های مختلف دیگر
شیرین کردن زیتون به وسیله سدیم هیدروکسید ( سود) است.
طی این عملیات زیتون شیرین شده و علاوه بر این طعم و مزه می توان با
استفاده از روش های تزئینی زیتون را ترش یا سرکه ای نمود و
زیتون ترش کنسروی یا زیتون سرکه ای تهیه درست کرد.
زیتون سیاه کنسروی نیز همانند زیتون سبز کنسروی شیرین و طعم دار می شود
ولی حین فرآوری از گلوکانات آهن بعنوان ماده ای برای سیاه رنگ کردن زیتون سبز استفاده می شود.
علاوه بر موارد بالا نوعی زیتون تلخ نیز وجود دارد
که حتی پس از فرآوری نیز بعنوان زیتون تلخ شناخته میشود
زیتون تلخ ماری نوعی زیتون است که به روش شکسته فرآوری میشود
ولی حتی پس از عمل آوری نیز این زیتون؛تلخ است.
بنابر توضیحات بالا ۴ طعم اصلی زیتون شامل موارد زیر میشود:
۴ دسته طعم و مزه زیتون:
زیتون شور
زیتون تلخ
زیتون شیرین
زیتون ترش
چگونه مزه زیتون دلخواهمان را انتخاب کنیم؟
جدول راهنما برای تهیه زیتون با مزه دلخواه:
نوع طعم و مزه زیتون |
زیتون هایی که این طعم و مزه را دارند |
زیتون تلخ |
زیتون خام و فرآوری نشده،زیتون شکسته ماری |
زیتون شور |
زیتون شکسته و زیتون شور |
زیتون شیرین |
زیتون کنسروی سبز و سیاه، زیتون بی هسته |
زیتون ترش |
از همه انواع زیتون می توان به وسیله سرکه زیتون ترش تهیه نمود |
منبع: سرزمین زیتون| oliveland.ir
مطالب بیشتر:
تهیه زیتون شکسته با آب نمک +فیلم
کنسرو زیتون سبز و روش فرآوری آن
زیتون بی هسته با مغز سیر | زیتون مغزپر
زیتون پرورده الیولند|فوت آخر در تهیه زیتون پرورده
۲ دیدگاه
[…] زیتون شور|زیتون تلخ|زیتون شیرین|زیتون ترش […]
[…] زیتون شور|زیتون تلخ|زیتون شیرین|زیتون ترش […]