مضرات و عوارض بد زیتون چیست؟ | Harms and side effects of olives
زیتون میوه ای بهشتی می باشد و مسلما به تنهایی هیچ گونه ضرر و زیان و خسرانی برای انسان ندارد
در مقالات مختلف ارائه شده در سرزمین زیتون بارها به خواص و ارزشمندی زیتون اشاره نموده ایم
اما اکنون مطلبی در ارتباط با اقدامات مقابله با مضرات زیتون نوشته ایم
که همگی این مضرات ناشی از دستکاری و تقلب انسان می باشد
بر فرض مثال زیتون را رنگ نموده و بعنوان زیتون سیاه به فروش میرسانند
فرآوری زیتون به روش های غیراستاندارد نیز میتواند در زمره زیتون های مضر دسته بندی شود
زیتون پرورده نیز مانند کباب کوبیده انسان را در دوراهی شک و تردید قرار میدهد
زیتون پرورده از جمله فرآورده های زیتونی است که بارها و بارها توصیه نمودیم
از مصرف آن بپرهیزید
زیتون پرورده راه های تقلب فراوانی دارد
گردوی کهنه
زیتون نرم و فاسد
سس سفید و …
حال به شرح مفصل موارد اشاره شده می پردازیم
سودجویان زیتونها را با استفاده از مواد شیمیایی تغییر رنگ داده و برای سلامت مصرف کننده زیانآور میسازند.
تشخیص اصل یا تقلبی بودن این نوع زیتونها، سخت و همچنین به عهده مصرفکننده بوده
و به دلیل نبود اطلاع رسانی کافی روزبه روز نیز بر طرفداران این محصول افزوده میشود.
نحوه تهیه زیتون سیاه در ایران :
زیتون رنگ های متفاوتی چون سبز، زرد، قرمز، بنفش و سیاه دارد
که مهمترین نوع رنگی آن زیتون سبز و سیاه است.
زیتون سبز و سیاه دو نوع متفاوتند
و بر خلاف تصور عامه زیتون سیاه از رسیدگی کامل زیتون سبز به دست نمیآید.
زیتون سیاه به دلیل ظاهر زیبا و مشتری پسند، قیمت بالایی داشته،
در مقایسه با زیتون سبز حاوی مواد مغذی و روغن بیشتری بوده
و هر عدد آن حاوی ۷ کالری انرژی است.
این زیتون به دلیل نیاز به شرایط آب و هوایی خاص و نوع خاک در کشور ما قابلیت رشد خوبی ندارد
و کشورهایی چون اسپانیا و ایتالیا تولیدکنندگان اصلی آن هستند.
واردات زیتون سیاه اصل از کشورهای مذکور پرهزینه و فاقد صرفه اقتصادی است،
بنابراین سودجویان با خرید زیتون سبز معمولی و فرآوری آن با مشتقات آهن دار سیاه نموده و میفروشند
از جمله مشتقات آهن که برای سیاه نمودن زیتون استفاده میشود عبارتند از:
سولفات آهن
گلوکانات یا لاکتات آهن
و گاهی براده آهن
متاسفانه تشخیص اصل یا تقلبی بودن این محصول توسط افراد عادی تقریبا غیرممکن است
و تنها افراد متخصص با انجام آزمایشهای مربوطه قادر به شناسایی خواهند بود.
بنابراین توصیه میشود از خرید زیتون های سیاه فاقد مجوز بهداشتی و فله ای پرهیز گردد.
عوارض و مضرات استفاده از زیتون سیاه غیربهداشتی :
عوارض منفی فراوان برنسوج مغز، کلیه و کبد
تحریک دستگاه گوارش و در نهایت التهاب و خونریزی معده و روده
زیتون پرورده فله و غیربهداشتی :
زیتون پرورده محصولی مغذی، پرکالری و پر انرژی است
و از نظر کارشناسان تغذیه یک غذای کامل به شمار میرود
و میتوان از آن بعنوان یک وعده غذایی استفاده نمود
و ویتامینهایی چون B2، C،A و املاحی نظیر آهن، کلسیم، پتاسیم و روی در ترکیبات آن یافت میشود
البته در صورتی میتوان به فواید بالا دست یافت که زیتون پرورده بصورت خانگی تهیه شده باشد
ممنون ازین که مردم را ازین تقلب ها و خیانت های یه عده آگاه میکنید.خدا خیرتون بده.من از طرفدارای ویژه زیتون هستم وکسی که زیتون مصرف نمیکند یا دوست ندارد نصف عمرش برفناست.بازم ممنونم
با سلام
اظهار نظر جنابعالی موجب دلگرمی ماست. اطلاع رسانی و آگاه سازی مردم نسبت به تقلب های افراد سودجو در زمینه زیتون و روغن زیتون میتواند جامعه ای تندرست و سالم را پرورش دهد.
سلام.شاید باور نکنید ولی راحت من روزی نیم کیلو تا ۶۰۰گرم میخورم .هر روز. هر روز
سلام
منم همینطور 😀
در شهرستان های طارم ، رودبار و اکثر شهرهای شمالی تقریبا بصورت روزانه زیتون، روغن زیتون و زیتون پروده خانگی مصرف میشود