پیامد های تاخیر در برداشت زیتون چیست؟
پیامد تاخیر در برداشت زیتون چیست؟
زیتون از جمله درختان حساس و البته مقاوم می باشد.
در مقالات مختلف درباره مقاوم بودن و درجه تحمل درخت زیتون مطالب بسیاری وجود دارد.
ولی در این مقاله سعی نمودیم به یکی از نقطه حساسیت های ویژه زیتون بپردازیم.
نقطه حساسیتی که شاید در ظاهر چندان مهم به نظر نرسد.
حساسیت زیتون از این جهت است که برداشت آن به موقع باید صورت گیرد.
برداشت یا چیدن نه خیلی زودتر از موعد و نه خیلی دیرتر.
اگر برداشت محصول با تأخیر صورت پذیرد،
موجب کم شدن محصول در سال بعد (سالآوری)شده، عوامل اکسیدکننده روغن زیتون افزایش یافته
و علاوه بر اینکه میزان اسیدهای چرب آزاد میوه افزایش مییابد، از کیفیت روغن نیز کاسته میشود.
ضمن اینکه میوه هرچه رسیدهتر باشد، ترکیبات فنلی نیز کاهش مییابد.
بنابراین زمان برداشت محصول جهت تحویل به کارخانه، باید موقعی باشد
که میوه به حداکثر اندازه خود رسیده و ضمن تغییررنگ، از بیشترین مقدار روغن برخوردار باشد.
رسیدن کامل میوه با کاهش اسید اولئیک و افزایش اسید لینولئیک همراه است.
ضمن آنکه باید در نظر داشت که هوای سردتر خطر تلخی روغن و طعم چوبی شدن آنرا دربردارد.
مطالب بیشتر:
روش های برداشت زیتون | مکانیزه و دستی
سال آوری درخت زیتون را کاهش دهید