زیتون سبز | Green olives
زیتون سبز:
رنگ میوه ها به صورت طبیعی مربوط بـه فلاونوئیدها و رنگدانه هایی اسـت کـه
همگـی خاصیت آنتی اکسـیدانی دارنـد و رنـگ هـای مختلف زرد و نارنجی، سبز و قرمـز، بـنفش و سیاه و …
سبزی هایی مثـل فلفـل دلمـه ای کـه رنگهای مختلفی دارد،
هیچ کدام برتری خاصی نسبت به دیگری ندارند.
زیتون از نظر رنگ، دارای انواع مختلفی است که شاید مهمترین آن ها انواع سـبز و سیاه باشد
این نوع زیتون ها به طور طبیعی دارای این رنگ ها هستند
ولی گـاهی در صنایع غذایی، انواع سبزرنگ آن توسط ترکیبات آهن به رنگ تیره متمایل بـه سـیاه در می آیند.
البته از لحاظ قانونی باید روی بسته بندی این زیتون ها قید شود
که با استفاده از ترکیبات آهن دار به رنگ تیره درآمده
عده ای بر این اعتقادند که زیتون های سبز در روند رسـیدن، کـم کـم تیـره مـی شوند
زیتون ها به مرور زمان در فرآیند رسیدن از سبز به تیره تر شـدن میـل پیـداکرده
ولی زیتون های سیاه و سبز به کلی ۲ نوع متفاوت هستند.
موارد تغییـر رنـگ زیتـون از سبز به سیاه، بیشتر تحت تاثیر همان ترکیبات آهنی است
که در صنایع غذایی به آن می افزایند تا رنگ آن را تیره کنند.
زیتون هم مثل همان فلفل دلمه ای است و سبز و سیاهش تفاوت تغذیه ای چندانی با هم ندارند
و به شرطی که رنگ سـیاه زیتـون بـه دلیـل دسـتکاری هـای صـنعتی و غیرمجاز نباشد،
می توان گفت زیتون سیاه و سبز هیچ تفاوت محسوسی با هم ندارنـد
قسمت رنگ شده زیتون نه تنها خواص تغذیه ای خود را تا حد زیادی از دسـت داده ،
گروه های آسیب پذیر احتمالی:
کودکان، سـالمندان، زنان باردار و شیرده، مبتلایان به بیماری های خاص
مطالب بیشتر:
زیتون سبز و سیاه چه تفاوتی دارند؟
کنسرو زیتون سبز و روش فرآوری آن
زیتون سیاه اصل چیست|ممنوعیت روغن زیتون تصفیه شده
منبع: زیتون و اهمیت آن/ مؤلف:غلامرضا شریفی جهانتیغ، محمدرضا عباسی، سمیه فلاح نوملی
۱ دیدگاه
[…] زیتون سبز | Green olives […]