انواع برنج بومی ایران Types of rice native to Iran
برنج که از خانواده گندم سیاه است و در باتلاقی از آب و گل پرورش یافته است ،
یک ماده غذایی بسیار مغذی است.
شما می توانید سایر قسمت های برنج که فواید زیادی از جمله تقویت بدن و متوقف کردن اسهال را دارد ، از ادامه مقاله ما بخوانید.
برنج یک ماده غذایی سرشار از نشاسته است که با مقدار کالری موجود در آن انرژی مارا تامین می کند.
حاوی ویتامین های B1 ، B2 ، C و E ، است.
برنج همچنین حاوی مواد معدنی است که برای سلامتی مؤثر است ، از جمله :
-
سدیم
-
پتاسیم
-
کلسیم
-
منیزیم
-
آهن
-
روی
اگر پوسته برنج را جدا کنند، ارزش غذایی خود را از دست می دهد.
بنابراین به کشاورزان عزیز توصیه میکنیم پوسته برنج را ترجیحا جدا نکنند
و از مردم عزیز نیز خواهش میکنیم برنج تیره یا سبوس دار خرید کنند
برنج های سفیدی که در بازار میبینیم ارزش غذایی کامل برنج واقعی را ندارند
چرا که بخاطر مشتری پسند بودن محصول ، ناچارا در کارخانه های برنج کوبی سفید میشود
به همین دلیل باید برنج گندم سبوس دار ترجیح داده شود تا مفیدتر باشد.
انواع برنج نیز در کوهستان ها وجود دارد که در مکان های پر آب و باتلاق ها رشد می کنند.
انواع برنج که در کشور ما رشد می کند
-
برنج زرد
-
برنج سفید
-
برنج مشبک
-
برنج قرمز
برنج برای خشک کردن زخم ها نیز مفید است.
هنگامی که آب برنج پخته شده را روی صورت بمالید ، باعث سفیدی و نشاط پوست می شود.
برای تهیه غذای کودک استفاده می شود ، و غذایی بسیار رضایت بخش است.
برنج مزایای مهم بسیاری از جمله افزایش متابولیسم و مرطوب کردن پوست را به همراه دارد.
برنج چیست؟
ویژگی های برنج چیست؟
انواع برنج چیست؟
محصولات ساخته شده از برنج چیست؟
خواص برنج چیست؟
برنج چیست؟
برنج ، که عضو خانواده گندم سیاه است ،
گیاهی است که با بالا رفتن عمودی و تقسیم حدود ۵۰-۱۲۰ سانتی متر طول ، برای تشکیل گروه رشد میکند.
چند برگ سنبله بر روی برگ آخر برنج شکل میگیرد.
قدیمی ترین نوع این گیاه که در سده های قبل از مسیح نیز شناخته می شود ، برنج کالامین است.
ویژگی های برنج چیست؟
برنج گیاهی است تقریباً ۵۰-۱۰۰ سانتی متر طول دارد ،
ساقه های آن قوی و بادوام است و وزن آن در حدود ۳۳-۳۴ گرم است.
برنجی که دوره رسیدن آن به طور متوسط ۱۳۰-۱۳۵ روز است ، ظاهری شیشه ای و مالت دارد.
برنج ، که غذای ضروری سفره های ماست ، تقریباً در ۵ هزار سال در همه جای دنیا پرورش یافته است.
بیشتر در چین ، آسیا و هند پرورش می یابد.
برنج تنها گیاه دانه ای است که در آب و باتلاق رشد می کند.
نیاز به تلاش و زحمت فراوان از پرورش آن تا راهیابی به سفره ما دارد.
این گیاه همچنین در بین مردم به عنوان برنج شناخته شده است ،
این گیاه نیاز به مراقبت مداوم دارد.
گیاه در حال رشد به دلیل تعداد زیادی از مگس های برجسته حاوی خطر بیماری است.
بنابراین ، شالیکارانی که در زمینه برنج کار می کنند باید بسیار مراقب باشند.
برنج خاکهایی با نفوذ پذیری کم آب ، عمیق ، لوم و سرشار از مواد مغذی را دوست دارد.
استفاده مجدد از شالیزار برنج توصیه نمیشود.
علاوه بر این ، این امر مبارزه با بیماری ها و علفهای هرز را دشوار می کند.
پس از ۲-۳ سال کاشت ، باید زمین استراحت کند و با دادن کودهای لازم ، خاک مجدداً تغذیه شود.
مقدار دانه کاشته شده؛ با توجه به زمان کاشت ، رقم و باروری خاک متفاوت است.
دانه ها را باید دو روز پیش در آب ریخته تا جوانه زده شود.
در دوران قبل از جوانه زنی باید خیلی با احتیاط مراقب بود و باید سم پاشی در برابر بیماری ها انجام شود.
در مرحله کاشت ، دمای هوا باید بین ۱۸ تا ۳۵ درجه باشد.
زمان مناسب برای کشت برنج در کشور ما هفته های اول اردیبهشت است.
کاشت می تواند به صورت بذرپاشی با نشاء کاری باشد.
این بستگی به ترجیح تولید کننده با توجه به اندازه خاک دارد.
انواع برنج چیست؟
در جهان حدود ۷۰۰۰-۱۰۰۰۰ نوع برنج وجود دارد.
با توجه به ظاهر ، شکل و اندازه آنها می توان
اساساً به عنوان دانه بلند ، دانه متوسط و برنج دانه کوتاه دسته بندی کرد.
برنج دانه بلند
نوعی برنج دانه ریز است ، با طول ۴ تا ۵ برابر عرض.
هنگام پخته شدن ، دانه نرم و سبک می شود.
برنج دانه متوسط
نوعی برنج با طول ۲-۳ برابر عرض
و دانه های کوتاه تر و گسترده تر از برنج دانه بلند است.
وقتی پخته شد ، مرطوب و نرم می شود.
همچنین احتمال بیشتر این است که به هم بچسبد و شفته شود.
برنج دانه کوتاه
نوعی برنج با طول کوتاه و شکل تقریباً گرد است.
برنج شیرین
نوعی برنج کوچک و کوتاه است.
هنگام پخت ، شکل خود را کاملاً از دست می دهد و بسیار چسبنده و بدون گلوتن می شود.
برنج معطر
مانند پاپ کورن و آجیل بو داده ، عطر و طعم طبیعی خاص خود را دارد.
محصولات ساخته شده از برنج چیست؟
دانه های گرد تر و ریزتر برنج را برای تهیه سوشی ترجیح می دهند.
این نوع برنجها بدون قند ، فاقد گلوتن و گرد هستند.
ساقه و کاه برنج به عنوان خوراک دام استفاده می شود.
روغن سبوس برنج یک روغن خوراکی با کیفیت بالا است که از سبوس برنج استخراج می شود.
آرد برنج از برنج پودر شده ، پوست کنده یا قهوه ای تولید می شود.
داشتن گلوتن باعث عدم حساسیت می شود.
این غذای بسیار با ارزش برای کسانی است که به محصولات گندم حساسیت ندارند.
پالپ برنج برای تهیه چیپس یا سایر غذاهای میان وعده استفاده می شود.
دانه های برنج نیز بعنوان برنج نیم دانه خرید و فروش میشود و
به طور کلی در تهیه آرد برنج و مواد غذایی خانگی مورد استفاده قرار می گیرد.
خواص برنج چیست؟
خواص برنج که یکی از مواد اساسی غذایی تقریباً در تمام مردم جهان است ، بسیار زیاد است.
فشار خون بالا را پایین آورده و قند خون را ثابت نگه می دارد.
مصرف برنج سطح ثابت قند در خون را تضمین می کند و منبع عالی انرژی است.
علاوه بر انرژی ای که می دهد ، مانع از افزایش وزن دیابتی ها می شود.
از تشکیل سنگ کلیه جلوگیری می کند ،
افرادی که برنج سبوس دار می خورند ثابت کرده اند که احتمال ابتلا به سنگ کلیه در آنها کمتر است.
برنج به دلیل داشتن ویتامین ها و مواد معدنی فراوان خطر ابتلا به سرطان را کاهش می دهد.
مشاهده شده است که بیماران پسوریازیس که تقریباً درمان دارویی ندارند با تسفاده از برنج درمان میشوند.
بهترین گزینه برای مبتلایان به آلرژی (حساسیت) ، برنج است.
دلیل این امر این است که این ماده غذایی نشاسته ای است.
برنج ، سرشار از کربوهیدرات است و به بدن انرژی می دهد.
برنج متابولیسم (سوخت و ساز) بدن را سالم نگه میدارد
مواد معدنی ، ویتامین ها و ترکیبات آلی موجود در آن باعث افزایش فعالیت متابولیکی تمام اندام ها می شود.
از آنجا که حاوی چربی و کالری کم است ، به کنترل وزن کمک می کند.
به این ترتیب از چاقی جلوگیری می کند.
قند خون را تنظیم می کند.
غذای فاقد گلوتن برای بیماران سلیاک نیز مناسب است.
از فشار خون بالا ، آترواسکلروز ، حمله قلبی ، تنگ شدن عروق و بسیاری دیگر از بیماریهای قلبی عروقی جلوگیری میکند.
این ماده در برابر بسیاری از انواع سرطان محافظت میکند.
مواد غذایی سرشار از فیبر ، بدن را در برابر تشکیل و گسترش سلولهای سرطانی محافظت می کند.
مواد غذایی با فیبر بالا خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را نیز کاهش می دهد.
سرشار از ویتامین های A و C است.
به این ترتیب سیستم ایمنی بدن را تقویت و از بروز بیماری ها جلوگیری میکند.
این گیاه که حاوی آنتی اکسیدان طبیعی است ، اطمینان حاصل می کند که رادیکال های آزاد از بدن خارج می شوند.
شما در بسیاری از محصولات آرایشی با مواد برنج روبرو شده اید.
آکنه و جوش ها را بر روی پوست ، و لکه های قهوه ای ناشی از اشعه خورشید را نابود میسازد.
برنج همچنین باعث کاهش چین و چروک و تأخیر در پیری پوست می شود.
تحقیقات علمی نشان داده اند که برنج باعث بهبود عملکرد مغز ،
تأخیر در زوال عقل و محافظت در برابر بیماری آلزایمر می شود.
با داشتن خاصیت دیورتیک ، عملکرد کلیه را تنظیم کرده
و التهاباتی را که در این منطقه ایجاد می شود ، از بین میبرد.
برنج حرکات روده را با داشتن فیبر زیاد تنظیم میکند و باعث بهبود عملکرد سیستم گوارشی میشود.
نفخ و سوء هاضمه را در معده از بین میبرد.
مطالب مرتبط
غذاهای ایرانی | سنت های غذای ایرانی | فرآورده های غذایی و روش های تهیه غذا