تهیه نان محلی با روغن زیتون
همانطور که می دانید روغن زیتون دارای خواص بسیار زیاد و ارزشمندی است.
ولی به دلیل درجه حرارت پایینی که دارد برای پخت و پز توصیه نمی گردد.
ولی با رعایت دمای پخت مناسب برای روغن زیتون می توان گاهی اوقات نسبت به پخت و پز نیز اقدام کرد.
در استان زنجان و شهرستان طارم نوعی نان با روغن زیتون تهیه و پخته می شود.
در این مطلب سعی داریم روش تهیه نان با روغن زیتون را به شما آموزش دهیم.
صرف این نان به همراه غذا و پیش غذای سبک مانند سوپ و آش و پنیر و گردو نیز توصیه می گردد.
برای تهیه نان محلی با روغن زیتون همچنین از سبزیجات معطر محلی نیز استفاده شده است.
سبزیجاتی مانند آویشن، شوید،گلپر و …
مواد مورد نیاز برای تهیه نان محلی با روغن زیتون:
۱ پیمانه آب نیمه ولرم
۲پیمانه روغنزیتون
۶۰۰ الی ۷۰۰ گرم آرد
۲ ق سوپ خوری خمیرمایه
۳ ق سوپ خوری شکر
۱ ق چایخوری سرپر نمک
۱ عدد تخممرغ
۲ ق سوپ خوری شوید خشک
۱۰ الی ۲۰ عدد زیتون بی هسته ریز شده (در حد پودری برای تهیه خمیر نان)
۱ ق چایخوری آویشن
۲ ق چایخوری پود ر پیاز و سیر
۲ ق سوپ خوری شیر برای شیرمال نمودن نان
فرآیند تهیه نان محلی با روغن زیتون:
خمیر مایه را با شکر در یک لیوان بریزید، سپس آب ولرم را اضافه کنید
و مواد را یک بار با قاشق مخلوط کنید
سپس اجازه دهید تا حدود ۳ دقیقه در یک جای ثابت باقی بماند و عمل بیاید.
در ظرف دیگری تخممرغ را بشکنید و با چنگال هم بزنید، سپس با روغن مخلوط کنید.
زیتون و تمام مواد خشک (غیر از آرد) را هم به آن اضافه کرده ، مخلوط کنید.
بعداز حدود ۳دقیقه و عمل آمدن نسبی خمیرمایه، آن را به مخلوط روغن، تخم مرغ و سبزیجات خشک اضافه کنید
سپس نصف آرد را یکباره اضافه کرده ، شروع به هم زدن کنید.
مابقی آرد را بهتدریج به آن اضافه کنید تا جایی که یک خمیر نرم حاصل شود.
خمیر را ۵ دقیقه ورز دهید یا اینکه ۳۰ بار آن را محکم به روی میز کارتان بکوبید،
سپس خمیر را در ظرف بزرگی که کاملا اطراف آن را چرب کردهاید قرار دهید،
روی آن را سلفون بکشید و در یک دستمال یا حوله بپیچید تا محیط گرمی برای پف کردنش فراهم شود.
بعد از حدود ۴۵ دقیقه خمیر باید دو برابر شده باشد.
حالا خمیر را روی میز کار قرار دهید.
حالا میتوانید از این خمیر در قالب های دلخواه نان محلی تهیه کنید.
به شکل دلخواهتان به خمیر فرم بدهید و آن را درون سینی آرد پاشی شده بگذارید تا ۳۰ دقیقه دیگر استراحت کند.
روی خمیر را با دستمال مرطوب یا سلفون بپوشانید که خشک نشود.
روی نانها را با شیر مرطوب کنید تا خوشرنگتر شود.
در ۱۵ دقیقه پایانی، فر را با دمای ۲۰۰ درجه سانتیگراد روشن کنید.
درون آن یک سینی فر دیگر قرار دهید
و روی آن آب بریزید تا محیط فر پر از بخار شود،
سپس سینی نانها را در طبقه وسط فر به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه بپزید.
نوش جان! نان محلی شما آماده ست!
مطالب بیشتر:
با روغن زیتون کباب ماهی درست کنید
اسپاگتی زیتون با سس روغن زیتون
۱ دیدگاه
[…] تهیه نان محلی با روغن زیتون […]