مقایسه روغن زیتون با دیگر روغن های خوراکی از نظر اسید اولئیک
برتری روغن زیتون نسبت به سایر روغن های گیاهی و خوراکی
روغن زیتون بیشترین میزان اسیدهای چرب تک غیراشباع را دارد که تاثیر بسزایی در سلامتی قلب و عروق دارد.
چرا که اسیدهای چرب تک غیراشباع باعث کاهش کلسترول بد خون میشود
و کاهش کلسترول بد خون برابر است با سلامتی قلب.
به اسید های چرب تک غیر اشباع ؛ اسید اولئیک نیز میگویند.
میزان اسید اولئیک موجود در انواع روغن های گیاهی و خوراکی عبارتند از :
روغن زیتون : ۷۷ درصد
روغن کانولا : ۶۲ درصد
روغن بادام زمینی : ۴۹ درصد
روغن ذرت : ۲۵ درصد
روغن آفتابگرادن : ۲۰ درصد
با مقایسه ی میزان اسیدهای چرب تک غیراشباع در بین روغن های خوراکی متداول، در می یابیم
که روغن زیتون دارای بیشترین میزان اسید اولئیک میباشد.
درصد اسید اولئیک موجود در روغن زیتون نیز بستگی به بکر و فرابکر بودن آن دارد.
معمولا روغن زیتون های تصفیه شده و شفاف کمترین میزان اسید اولئیک را در بین روغن زیتون ها دارد.
وجود اسید اولئیک در روغن زیتون های فرابکر موجب شده است این روغنها قوام خاصی داشته باشند.