تست روغن زیتون | انواع روش های ارزیابی و آزمایش روغن زیتون
تفاوت ارزیابی حسی روغن زیتون با ارزیابی فیزیکوشیمیایی در چیست؟
ارزیابی حسی روغن زیتون بهتر است یا ارزیابی فیزیکو شیمیایی؟
در ایران برای روغن زیتون دو نوع روش ارزیابی فیزیکوشیمیایی و ارزیابی حسی متداول است
که روش ارزیابی حسی روغن زیتون روش جدیدی به شمار میرود
و همچنین نسبت به روش های دیگر مقرون به صرفه تر و اقتصادی تر است
ارزیابی فیزیکوشیمیایی روغن زیتون عبارت است از بررسی خواص فیزیکی و شیمیایی روغن.
که شامل ارزیابی پلی فنول ها، آنتی اکسیدان ها، رنگدانه ها و دیگر خواص روغن زیتون میشود.
در ارزیابی فیزیکوشیمیایی نمی توان تمام خواص روغن زیتون را تجزیه و تحلیل نمود
جهت پوشش ضعف ها و نقص های این روش از ارزیابی حسی روغن زیتون بهره می برند
ارزیابی حسی روغن زیتون به ارزیابی ارگانولپتیکی روغن زیتون نیز معروف است
تست ارگانولپتیک یا ارزیابی حسی روغن زیتون توسط گروهی چند نفره از متخصصین صورت میگیرد
متخصصین طی دوره هایی مهارت ارزیابی روغن زیتون از طریق خواص ارگانیکی را کسب می نمایند
فراگیران پس از کسب گواهینامه ارزیابی روغن زیتون به روش ارگانولپتیکی در آزمایشگاه های معتبر مشغول به کار میشوند
تست ارگانولپتیک روغن زیتون را تست پانل نیز می گویند
در روش ارزیابی حسی، متخصصین دارای گواهینامه از مراجع ذی صلاح، روغن زیتون را بر اساس معیارهای زیر می سنجند:
بو
طعم
مزه
در این روش میتوان به موارد زیر پی برد:
نوع آلودگی های میوه و روغن زیتون
اثرات آلودگی ها بر روغن زیتون
گروه متخصصین تست پانل بر اساس خصوصیات و کیفیت، روغن ها را سنجیده
و هر یک امتیازهای مربوط به هر معیار را ثبت می نمایند
در پایان تست پانل، یک معدل کل به روغن زیتون مورد ارزیابی تعلق می گیرد.
که نشان دهنده بکر، فرابکر یا تقلبی بودن روغن زیتون است.
در ایران سه آزمایشگاه ارزیابی حسی روغن زیتون وجود دارد که جدیدترین آن اخیرا در رودبار راه اندازی شده است.
آزمایشگاه ارزیابی حسی روغن زیتون در قزوین
آزمایشگاه ارزیابی حسی روغن زیتون در گرگان
آزمایشگاه ارزیابی حسی روغن زیتون در گیلان
متاسفانه در شهرستان طارم زنجان که قطب تولید زیتون و روغن زیتون درکشور است این آزمایشگاه راه اندازی نشده است
در ادامه ویدیویی از فرآیند تست روغن زیتون به روش های ذکر شده مشاهده می نمایید
نکته : کلیپ ترجمه نشده است.
مطالب مرتبط
آنالیز آزمایشگاهی روغن زیتون|تشخیص روغن زیتون اصل
تشخیص رنگ طبیعی روغن زیتون |The color of olive oil
روغن زیتون اصل باید یخ بزند یا نزند؟ | تغییرات فیزیکی روغن زیتون پس از یخ زدن