آیا تلخی زدایی زیتون با سود برای سلامتی ضرر دارد؟
مضرات تلخی زدایی و تلخی گیری زیتون با مواد شیمیایی:
همواره در مقالات مختلف یکی از روش های رایج در تلخی زدایی زیتون را استفاده از سود نام میبرند.
سود همان NaOH است که در شیمی خوانده ایم.
تلخی زدایی زیتون با سود یا سدیم هیدروکسید محتمل بر آسیب زایی نیز است.
در مجله تخصصی سرزمین زیتون برآنیم تا
تکلیف آن دسته عزیزانی که مدام این پرسش را مطرح می نمایند روشن شود:
آیا زیتون هایی که با سود تلخی زدایی می شود برای سلامتی ضرر دارد؟
درحالتی که از سود برای تلخی زدایی استفاده می شود، امکان باقی ماندن سود در زیتون وجود دارد
که اگر این اتفاق بیوفتد
یون Na+ توسط دستگاه گوارش جذب می شود و وارد چرخه الکترولیت ها میگردد.
یون هایی مانند سدیم و کلر در تشکیل الکترولیت های بدن کاربرد دارند.
الکترولیت ها عناصری هستند که در بدن وظیفه ی
تنظیم غلظت آب بدن
ثبات اسیدیته بدن
و بسیاری از اعمال دیگر را بر عهده دارند.
سدیم بیشتر در مایعی که اطراف سلول های بدن را فراگرفته، موجود است.
بنابراین همه میدانیم که بدن ما نیاز به مقدار مشخصی یون سدیم دارد
اما اگر یون Na+ جذب شده از زیتون های تلخی زدایی شده با سود از حد مجاز فراتر رود
اختلالات و مشکلاتی در سیستم بدن ایجاد میگردد.
به خصوص در افرادی که از فشار خون و امراض قلبی رنج می برند.
بنابراین خارج کردن سود بعد از تلخی زدایی زیتون ضرورت دارد.
برای خارج کردن سود بعد از تلخی زدایی زیتون نیز میتوانید به مقاله
فرآوری زیتون با سدیم هیدروکسید مراجعه نمایید.
و در پایان ذکر این نکته نیز خالی از لطف نیست
همه زیتون های تلخی زدائی شده با سود مضر نیستند و تنها
مواردی که بصورت غیر استاندارد و غیر اصولی از این ماده شیمیایی برای تلخی زدایی استفاده میکنند
محتمل بر آسیب زایی هستند.
منبع: سرزمین زیتون
خاصیت زیتون تو همون تلخیشه برای قلب و حافظه خوبه حالا هی نمک و سود میزنن بهش نه تنها هیچ خاصیتی نداره بلکه مضر هم میشه
اشتباه نکنید تلخی زدایی با استفاده از آب نمک سالم ترین و طبیعی ترین روش تلخی زداییه
چرا که نمک هم خاصیت ضدعفونی کننده و هم خاصیت نگهدارنده طبیعی دارد.
هرچند کسانی که بتوانند ذائقه خود را تغییر دهند و زیتون را با کمی تلخی میل کنند بهتر است.
مشکل در جای دیگر است که کمتر به آن اشاره میشود و آن اینکه :
سود ، چربی زیتون را در خود حل کرده و به صابون تبدیل میکند و در اولین شستشو برای تلخی زدایی ، با آب شسته شده و دور ریخته میشود.
انچه به جای میماند تفاله زیتون است و فاقد روغن زیتون میباشد.
تلخی زدایی به روش های غیرمجاز و بدون توجه به استاندارد های فرآوری زیتون میتواند بیشتر خواص زیتون را از بین ببرد لکن تلخی زدایی اگر به صورت صحیح و علمی انجام گیرد میزان نفوذ سود به قدری نیست که چربی زیتون را از بین ببرد ( تلخی زیتون در زمان مصرف نشان دهنده وجود چربی و خواص موجود در آن است)
ادمین محترم
سلام و عرض ادب
تلخی زیتون ناشی از مواد دیگریست که در طبیعت این میوه وجود دارد و لی نشانگر وجود چربی در آن نمیباشد .
درورد برشما آقای کوکبی عزیز
اشتباه نکنید بسیاری از مواد موجود در زیتون که بیشترین خواص آن را نیز شامل میشوند با چربی زیتون درهم آمیخته و همگی آنها داری تلخی میباشند
بطور مثال اولئوروپین از جمله ترکیبات فنلی و آنتی اکسیدانی زیتون می باشد که بهمراه سایر مواد در چربی زیتون معلق است و خروج چربی زیتون بصورت تفکیک شده امکان پذیر نمیباشد حتی در طول فرایند روغن گیری نیز این عمل امکان پذیر نمی باشد و مواد کلوئیدی و معلق موجود در زیتون نیز تنها به روش های صنعتی و در موارد تصفیه کامل انجام می پذیرد. و تنها دلیل اینکه گفته میشود زیتونی که در فرآوری آن از سود استفاده شده است مضر است به دلیل بالا رفتن اسیدیته زیتون در روش های غیر استاندارد است و لاغیر.
آقا مطلب خیلی علمی هستش لطفا کسانی که روش صحیح شیرین کردن زیتون با سود را میدانند در مورد مراحل صحیح شیرین کردن زیتون اطلاعات بدهند تا هموطنان عزیزمان سالم تر زندگی کنند ممنون
آقای حسینی عزیز لطفا جهت آموزش صحیح فرآوری زیتون با سود به لینک زیر مراجعه نمایید.
آموزش کامل تهیه زیتون با سدیم هیدروکسید (سود)
کلا نبایداستفاده کردوخوردن زیتوونی که باسود درست شده هیچ نغعی که نداره هیچ وجدا ازینکه پولتون رو دور ریختین باعث قراردادنه خودتون وخانوادتون درمعرض خطر هم میشین ونبایدچنین کاری بکنین.افرادسودجو ازسود استفاده میکنن تا زیتون زودتر اماده بشه وعرضه کنن واسه فروش وبه فکرسلامت مردم هم نیستن.متاسفانه مردم استانهای دیگه هم چون نمیدونن میخرن مخصوصا که باقیمت پایینتر عرضه میشه.زیتون باسود درست شده کیلویی۳۰هزارتومن میفروشن ومسافراهم بخاطره قیمتش میخرن.ازاول عید یه نیسان ازطارم اورده شمال داره میفروشه وبااینکه چندبارجلوش رو گرفتن وهم به مسافرا هشدار دادیم بازم خریدن وهمین الانشم دارن میخرن واومدنم به این سایت واسه این بوده که به افرادمحلی که اینجاکنارم هستن نشون بدم سود چی هست واستفاده ازش ضرر داره.لطفا جون خودتون وخانوادتون رو بخاطره چندتومن ارزونتر به خطرنندازین.من شمالی هستم ولی زیتوندارنیستم وفکرنکنین بخاطره منافع خودم میگم محصول مابرنج هست هرچندکه مردم باید درمورد خرید برنج خارجی هم باید صرف نظربکنین ونخرین چون ازین زیتون بدتر برنج چینی وخارجی هست که اگه مصنوعی نباشه باحجم بالای سم وکودوافت کش تولیدمیشن وخوردنش سرطان معده وروده رو به دنبال داره
بله قطعا همه محصولات غذایی که به روش های غیراستاندارد فرآوری می شود فاقد ارزش غذایی می باشد حتی محصول برنجی که شما دوست عزیز می فرمایید در شمال کشور دستخوش تغییر شده و مردم از کود شیمیایی برای تهیه آن استفاده می کنند حال آنکه به احتمال زیاد و با نوع دیدگاه شما اگر به قضیه نگاه کنیم سمومی که در برنج هستند از نوع عناصر سنگین ( آرسنیک و …) و تایید شده ی سرطانزای انسانی است بنابراین خرید و فروش برنج فله که بدون آنالیز و تایید آزمایشگاهی است کار درستی نیست و شما هم نباید برنج شمال کشور را تبلیغ نمایید ولی قطعا مردم عزیز شمال کشور به این نوع قضایا بصورت محدود نگاه نمی کنند و بدون تایید منابع علمی و مراجع رسمی هیچ فردی نمی تواند زیتون یا برنج فله ای که در شمال کشور عرضه میشود را مضر تشخیص بدهد