چگونه روغن سالم تری برای پخت و پز انتخاب کنیم؟
توسط
admin
·
منتشر شده
· بروزرسانی شده
انتخاب روغن سالم تر جهت پخت و پز مواد غذایی :
انتخاب روغن مناسب برای پخت و پز
نحوه انتخاب روغن پخت و پز و سایر موارد به طور مستقیم روی سلامتی همه تأثیر خواهد گذاشت.
پس چه نوع روغنی باید بخورید تا سالم تر باشید؟
سالم ترین روش برای خوردن روغن در واقع مصرف بیش از حد آن نیست
بلکه کنترل میزان مجاز مصرف آن است
طبق یک بررسی ، سرانه مصرف روغن ساکنان شهری چین روزانه ۴۹.۱ گرم است
که ممکن است ابتلا به چاقی و مشکلات آن را تسهیل نماید
طبق توصیه های موجود در دستورالعمل های بهداشتی چین ،
میزان مصرف روزانه روغن برای هر فرد باید ۲۵ تا ۳۰ گرم باشد ،
یعنی کمتر از ۳ قاشق غذاخوری روغن.
حالا به نظر شما کدام نوع روغن سالم ترین است
روغن سویا، روغن بادام ، روغن زیتون و… ؟
روغن زیتون
روغن زیتون
اسید اولئیک
۶۰ – ۸۰ %
اسید لینولئیک
۸ – ۱۵ %
پالمیتیک اسید
۷ – ۱۱ %
اسید استریک
۲ – ۳ %
فواید اصلی روغن زیتون برای پخت و پز :
روغن زیتون حاوی بیش از ۸۰٪ اسیدهای چرب اشباع نشده و سرشار از اسید اولئیک است.
روغن های حاوی اسید اولئیک فراوان برای کاهش چربی خون مفید هستند
روغن زیتون حاوی آنتی اکسیدان و پلی فنول است که برای جلوگیری از بیماری های قلبی عروقی مفید است.
معایب روغن زیتون :
روغن زیتون به مقدار کمی ویتامین E دارد.
روغن سویا
روغن سویا
اسید اولئیک
۱۷ – ۳۰ %
اسید لینولئیک
۵۸%
پالمیتیک اسید
۹ – ۱۳ %
اسید استریک
۳ – ۵ %
فواید اصلی روغن سویا برای پخت و پز :
روغن ذرت ، روغن آفتابگردان ، روغن جوانه گندم و غیره همگی از نظر ترکیب مانند روغن سویا هستند.
اما مواد مغذی موجود در روغن سویا ، روغن ذرت و روغن آفتابگردان بسیار متفاوت است.
روغن سویا حاوی فسفولیپیدهای نرم است
روغن ذرت حاوی استرهای فوریک اسید آنتی اکسیدان است
و روغن آفتابگردان حاوی استرولهای گیاهی و فسفولیپیدها است.
اگرچه مواد مغذی متفاوت هستند ، اما به واقع همگی برای بدن انسان مفید هستند
و این سه روغن سرشار از ویتامین E هستند.
معایب روغن سویا :
روغن سویا ، روغن ذرت و سایر چربی ها و روغن ها نباید به طور مکرر استفاده شوند.
و بهتر است از سرخ کردن بیش از یکبار اجتناب گردد.
روغن حیوانی
روغن حیوانی
اسید چرب اشباع شده
۴۳.۲٪
اسید اولئیک
۴۴.۲٪
اسید لینولئیک
۸.۹٪
فواید روغن حیوانی برای پخت و پز :
به دلیل درجه اشباع نسبتاً بالایش ، در برابر حرارت مقاومت بسیار مناسبی دارد.
حتی اگر مدت طولانی گرم شود ، مواد مضر کمی تولید می کند ،
بنابراین روغن حیوانی برای سرخ کردن مواد غذایی و فرآوری ماکارونی بسیار مناسب است.
معایب روغن حیوانی :
بیماران قلبی و عروقی بهتر است که از روغن حیوانی استفاده نکنند ، زیرا کلسترول بالایی دارد.
روغن بادام زمینی
روغن بادام زمینی
اسید چرب اشباع شده
۱۷ – ۱۸ %
اسیدهای چرب اشباع نشده
۵۰ – ۶۸ %
اسید لینولئیک
۲۲ – ۲۸ %
اسید اولئیک
۴۱.۲٪
فواید روغن بادام زمینی برای پخت و پز :
روغن بادام زمینی یک روغن گیاهی متعادل است
روغن کنجد ، روغن سبوس برنج و روغن کلزا نیز در دسته این نوع روغن ها قرار میگیرند.
روغن بادام زمینی حاوی مواد مغذی بیشتری مانند ویتامین E و کاروتن است ؛
روغن کنجد حاوی ویتامین E و فیتواسترول های بیشتری است
که برای پیشگیری از بیماری های قلبی عروقی مفید است.
معایب روغن بادام زمینی :
کیفیت اسید اولئیک آن به اندازه روغن زیتون مناسب نیست.
نحوه انتخاب روغن پخت و پز
انتخاب روغن خوراکی باید در واقع با توجه به ساختار رژیم غذایی همه تنظیم شود.
روغن حیوانی کمتری بخورید
افرادی که گوشت مصرف میکنند نیاز به مصرف چربی مناسب دارند.
گیاهخواران روغن زیتون را انتخاب می کنند
گیاهخواران چربی اشباع کمتری مصرف می کنند
و میتوانند روغن زیتون یا بادام زمینی دارای مقدار کمی اسیدهای چرب اشباع شده را انتخاب کنند.
خرید و فروش روغن زیتون طارم و رودبار
برچسبها: آشپزیانتخاب روغن برای پخت و پزانتخاب روغن سالمانتخاب روغن سالم برای پخت و پزانواع روغنبهترین روغن آشپزیپخت و پزخرید روغنخرید روغن آفتابگردانخرید روغن بادام زمینیخرید روغن پخت و پزخرید روغن حیوانیخرید روغن ذرتخرید روغن زیتونخرید روغن سالمخرید روغن سبوس برنجخرید روغن سویاخرید روغن کلزاخرید روغن کنجدخرید روغن گیاهیروغنروغن آفتابگردانروغن بادام زمینیروغن حیوانیروغن ذرتروغن زیتونروغن زیتون مخصوص آشپزیروغن سالم برای پخت مواد غذاییروغن سبوس برنجروغن سویاروغن کلزاروغن کنجدروغن گیاهیروغن مناسب آشپزیروغن مناسب پخت و پزسالم ترین روغن آشپزیطبخ
مطالب مرتبط