زیتون و روغن زیتون در روایات مختلف چگونه توصیف شده است؟
زیتون و روغن زیتون در روایات مختلف چگونه توصیف شده است؟
بارها در وبسایت و مجله های سلامت به خواص زیتون و روغن زیتون و آمارها و ارقام زیتون و روغن زیتون پرداخته شده است.
سرزمین زیتون این بار با دیدگاهی متفاوت به این موضوع پرداخته است.
مطالب ارزشمندی را از بین هزاران مطلب تکراری و سردرگم کننده گلچین نموده است.
با بهره گیری از مقالات و کتب و منابع مختلف از جمله انجمن بین المللی زیتون و شورای بین المللی زیتون و روغن زیتون بر اعتبار این نوشته ها افزوده است.
زیتون و روغن زیتون از دیدگاه قرآن و اسلام نیز گواه ارزشمند بودن این میوه آسمانی و شگفت انگیز است.
زیتون و روغن زیتون و خواص آنها در احادیث و روایات مختلف چگونه است؟
زیتون دارای طبیعتی گرم است البته زیتون نارس و سبز سرد است.
زیتون دارای ویتامین های A و E است.
از املاح موجود در زیتون می توان به آهن و سدیم اشاره کرد.
از جمله فایده های زیتون می توان به خاصیت قابض بودن آن اشاره کرد.
دم کرده برگ زیتون، پایین آورنده فشار خون است.
روغن زیتون نرم کننده و صفرابر است.
کرم معده را می کشد.
سنگ کلیه و سنگ کیسه صفرا را دفع می نماید؛
سرفه های خشک را برطرف میکند.
خارش حاصل از گزیدگی حشرات را نابود می نماید.
بهترین روغن برای طبخ غذا به شمار میرود.
بخارات حاصل از روغن زیتون در اثر حرارت زیاد میتواند مضر باشد
بنابراین در تهیه و طبخ غذا با استفاده از روغن زیتون از حرارت ملایم استفاده نمایید.
روغن زیتون برای هیچکس ضرر ندارد و همه میتوانند از آن استفاده نمایند.
دم کرده برگ درخت زیتون “تب بر” است
روماتیسم و نقرس را از بین می برد.
جویدن برگ درخت زیتون برای از بین بردن زخم های دهان مفید است.
بوی بد دهان را از بین می برد.
میوه نارس زیتون نیز برای درمان سوختگی کاربرد دارد.
زیتون از بیماری های قلبی و سرطان جلوگیری می کند.
هفت میوه از میوه های بهشتی در دنیا است: انار،سیب،به،انگور،خرما،انجیر و زیتون.
بنابراین زیتون میوه ای بهشتی است
زیتون دارای خواص ارزشمندی می باشد به طوری که در قرآن به آن قسم خورده شده است.
امام صادق (ع) می فرمایند:
“زیتون باد را از بین می برد و آب را زیاد می کند”
زیتون از میوه هایی است که در قرآن کریم خدواند به آن قسم خورده است. “وتین و زیتون”
درباره داستان های شگفت انگیز درباره قسم خوردن به زیتون بدانید:
“”یک تیم تحقیقات ژاپنی هنگام تحقیقات علمی خود درباره ماده ای در مغز انسان به علت آیه های قرآن کریم به دین مبین اسلام گرویدند.
دکتر طه ابراهیم خلیفه، استاد داروهای گیاهی و پزشکی دانشگاه الازهر و رییس سابق این دانشگاه گفت:
یک تیم از علمای ژاپنی اقدام به تحقیق درباره ماده “میثالوثیونیدز” که بیشترین تأثیر را در از بین بردن عوارض پیری دارد، کردند.
این تیم طی تحقیقاتی دریافتند این ماده تنها در انجیر و زیتون وجود دارد و سپس این ماده را از انجیر و زیتون استخراج کردند.
این تیم ژاپنی همچنین تحقیقاتی در قرآن کریم کردند و دریافتند که نام تین (انجیر) ۱ بار در قرآن آمده و اما “زیتون” به طور صریح ۶ بار و ۱ بار نیز به صورت ضمنی در آیه ۲۰ سوره مومنون آمده است.
دکتر طه ابراهیم خلیفه، تمامی اطلاعات جمع آوری شده در قرآن را برای تیم تحقیق ژاپنی فرستاد و در کنار این اطلاعات یادداشت کرد که تمامی این اطلاعات ۱۴۲۸ سال پیش در قرآن آمده است.
این اقدام دکتر خلیفه پس از اطلاع نسبت به مطالب قرآن کریم درباره ماده میثالوثیونیدز بود.
این ماده را مغز انسان و حیوان به میزان کم ترشح می کند و همراه آن ماده پروتئینی گوگرد نیز وجود دارد که ادغام روی، آهن و فسفر را در مغز امکان پذیر می کند
و این ماده واقعا برای زندگی انسان مهم است و باعث کاهش کلسترول، تقویت قلب و کنترل تنفس می شود.
ترشح این ماده در مغز انسان به تدریج از سن ۱۵ سالگی آغاز می شود، ولی ترشح آن در فاصله ۳۵ تا ۶۰ سالگی کاهش می یابد.””
نظر یکی از کاربران درباره قسم خوردن به تین و زیتون :
خداوند در این سوره ابتدا قسم یاد کرده به انجیر و زیتون با توجه به اینکه در این سوره از خلقت انسان صحبت میکند
میتوان با توجه به ساختار بدنی انسان و تشابهات آن به این دو میوه، فرضیه هایی از این موضوع را استخراج نمود:
“وتین و زیتون”
انجیر که شامل ذرات ریز بسیاری است را میتوان به جنس مرد که دارای اسپرم های فراوانی است تشبیه کرد و همچنین
زیتون را که شامل تنها یک هسته است به زن که یک تخمک در ماه آزاد میکند تشبیه نمود.
“وطورسینین”
که ترجمه آن در گوگل ترنسلیت فاز توسعه سنن میباشد را همان مرحله توسعه آداب وسنن زن و مرد و یا همان ژنها در نظر گرفت
“وهذا البلد الامین”
با توجه به سوره مومنون مکان امن رحم مادر است
“وخلقناالانسان فی احسن التقویم“
وما انسان را به بهترین تقویم آفریدیم
حالا تقویم چیه ؟ چیزی که بسیار قوام داره در سایتهای مختلف دیدم که گفته مثل دو آرواره که در هم فرو رفته
وبه یاد ساختمان نردبانی کروموزومها افتادم که شکل نردبانی مار پیچی داره (DNA) که همه ژنهای انسان را در خود ذخیره کرده
و به این تقویم بی نظیر دست مریزاد گفتم.
معجون زیتونی
مقداری انجیر در روغن زیتون خیسانده و روزانه چند عدد میل نمایید.
این معجون زیتونی باعث می شود سه ماده آهن ،روی و فسفر باهم ترکیب شده و ترکیبی شگفت آور در بدن بوجود آید.
همچنین این معجون باعث رفع یبوست می گردد.
روغن زیتون برای تمام اعضای بدن مفید بوده و دارای خواص شگرفی است
با خوردن روزی یک قاشق غذاخوری از روغن زیتون، خواص شگفت انگیز آن بر تمام اعضای بدن را خواهید دید.
روغن زیتون از دیرباز در طب سنتی کاربردهای فراوانی داشته است به همین جهت توصیه می شود
با خوردن روزی یک قاشق غذاخوری روغن زیتون به معجزه شگرف این ماده دست یابید.
روغن زیتون پادشاه روغن های گیاهی است و هزاران سال قدمت دارد،
علاوه بر پخت و پز با دمای کم، از روغن زیتون در تهیه مواد آرایشی و بهداشتی، صابون، صنایع دارویی و سوخت چراغ های قدیمی استفاده می کنند.
مصرف روزانه یک قاشق روغن زیتون از بروز بسیاری از ناراحتی های جسمی جلوگیری می کند.
در طب اسلامی نیز به خوردن روغن زیتون توصیه های فراوانی شده است : زیتون هم غذاست و هم دواست.
حدیثی از پیامبر اکرم درباره زیتون و روغن زیتون:
“زیتون را بخور و آن را بر بدنت بمال زیرا هرکس آن را بخورد و روغن آن را بر بدنش بمالد شیطان چهل روز به وی نزدیک نمیشود”
سید جواد علوی نقل قولی از امام رضا(ع) را آورده اند که:
“روغن زیتون غذای خوبی است، دهان را خوشبو و بلغم را برطرف میسازد، صورت را صفا و طراوت میبخشد”
“اعصاب را تقویت کرده و بیماری و درد را از میان میبرد، آتش خشم و غضب را فرو مینشاند”
امام صادق (ع):
امیرالمومنین علی (ع) شبیه ترین مردم به پیامبر اکرم بود در غذا، ایشان نان و سرکه(خمری) و روغن زیتون می خورد و مردم نان و گوشت می خوردند.
پیامبر اکرم (ص) فرمودند:
روغن زیتون برطرف کننده صفرا و بلغم، مقوی اعصاب، نیکو دهنده اخلاق و باعث پاکی نفس و از بین برنده غم و اندوه است.
خواص طلایی روغن زیتون بر سلامتی
روغن زیتون از ابتلا به بیماری های قلبی جلوگیری می کند.
نوعی آنتی اکسیدان در روغن زیتون وجود دارد که سلول های قرمز خون را از صدمه دیدن محافظت می کند.
مصرف ۲ قاشق غذاخوری روغن زیتون بطور روزانه به مدت ۱ هفته سبب کاهش چشمگیر کلسترول و افزایش آنتی اکسیدان های خون می شود.
روغن زیتون تنها روغنی است که معده می تواند بسیار خوب آن را تحمل کند.
روغن زیتون عملکرد محافظتی برای معده داشته و این ارگان را از زخم و التهاب محافظت می کند.
روغن زیتون همچنین از تشکیل سنگ های صفراوی جلوگیری می کند.
روغن زیتون به دلیل داشتن انواع اسیدهای چرب اشباع نشده کلسترول خون را کاهش می دهد و از لخته شدن خون جلوگیری کند.
روغن زیتون میزان قند خون و انسولین را متعادل کند.
روغن زیتون را قبل از غذا بخورید تا از بروز زخم معده جلوگیری نماید.
مصرف روزانه یک یا دو قاشق غذاخوری روغن زیتون از بروز یبوست به خصوص در روده های آسیب دیده جلوگیری می کند.
بر طبق تحقیقات انجام شده ثابت شده است که روغن زیتون دارای چربی های غیر اشباع می باشد که می تواند خطر ابتلا به افسردگی را کاهش دهد.
روغن زیتون حاوی مقادیر زیادی اسید اولئیک می باشد که این اسید خطر ابتلا به برخی سرطان ها را کاهش می دهد.
چربی های موجود در روغن زیتون از بدن در برابر بیماری دیابت نوع دوم، محافظت می کند و افراد مبتلا به بیماری دیابت نوع دوم، با مصرف این روغن می توانند از پیشرفت بیماری جلوگیری کنند.
چرا روغن زیتون باارزش ترین روغن روی زمین است؟
مواد مغذی روغن زیتون دلیل بر اهمیت معجزه آسای این روغن است.
روغن زیتون فوق العاده مغذی است.
روغن زیتون شامل مقادیر متوسطی از ویتامین E و K و مقدار زیادی از اسید های چرب مفید است.
مقدار مواد مغذی در ۱۰۰ گرم روغن زیتون به شرح زیر است:
چربی اشباع شده: ۱۳٫۸٪.
چربی غلیظ: ۷۳٪
امگا ۶: ۹٫۷٪.
امگا ۳: ۰٫۷۶٪.
ویتامین:E 72٪
ویتامین:K 75٪
روغن زیتون همچنین محتوی آنتی اکسیدان ها است.
این مواد از لحاظ بیولوژیکی فعال هستند و برخی از آنها می توانند به مبارزه با بیماری های جدی کمک کنند
بعضی از آنتی اکسیدان های اصلی ضد التهابی ائولوکانتال و همچنین اولئوروپین، ماده ای است که کلسترول LDL را از اکسیداسیون محافظت می کند.
بعضی از مردم روغن زیتون را بدلیل داشتن امگا ۶ نسبت به امگا ۳ نسبتا بالا (بیش از ۱۰: ۱) انتقاد کرده اند،
اما در نظر داشته باشید که کل مقدار چربی های غیر اشباع هنوز نسبتا پایین است، بنابراین این نباید علت نگرانی در استفاده از روغن زیتون باشد.
میزان تولید زیتون و روغن زیتون در دنیا ۱۳۹۷
زیتون : ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار تن
روغن زیتون: ۳ میلیون و ۳۰۰ هزار تن
میزان تولید زیتون و روغن زیتون در اسپانیا، ایتالیا و یونان در سال ۲۰۱۸:
بیش از ۸۰% زیتون و روغن زیتون دنیا در سه کشور اسپانیا، ایتالیا و یونان تولید می گردد.
اسپانیا با تولید بیش از ۱ میلیون تن زیتون و ۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تن روغن زیتون به کشور زیتونی و سبز جهان معروف است.
ایران نیز در سال ۱۳۹۷ بیش از ۹۰ هزار تن زیتون و ۳ الی ۴ هزار تن روغن زیتون برداشت نموده است.
۶۶% کشورهای مصرف کننده زیتون و روغن زیتون نیز اتحادیه اروپا می باشد.
قطب زیتون و روغن زیتون در ایران نیز شهرستان طارم در استان زنجان و قزوین می باشد.
یکی از کلکسیونر های جهانی زیتون “شهرستان طارم” می باشد.
از لحاظ کیفیت و کمیت نیز “زیتون و روغن زیتون طارم” حرف اول را میزند و در برخی موارد حتی از رقبای اسپانیایی و ایتالیایی خود نیز پیشی گرفته است.
شهرستان رودبار گیلان نیز به شهر زیتون معروف بوده و به دلیل موقعیت جغرافیایی خود محل عرضه و تقاضای زیتون و روغن زیتون به شمار میرود.
در آذرماه ۱۳۹۷ نیز فراکسیون زیتون در مجلس شورای اسلامی تشکیل گردید.
۵ انجمن استانی زیتون نیز در ایران وجود دارد که از سال ۱۳۸۷ گرد هم آمده و به تدریج شورای ملی زیتون را به وجود آورده اند.
این استان ها عبارتند از : زنجان، فارس، گلستان، قزوین و سمنان…